18 juliol 2012

LA CONFAVC INSTA EL VEINAT A MOVILITZAR-SE DEMÀ CONTRA LES MESURES DEL GOVERN CENTRAL QUE ESCANYEN ENCARA MÉS LA CIUTADANIA

La CONFAVC fa una crida a sumar-se a les movilitzaciosn convocades per entitats sindicals i socials demà dijous a la tarda contra les darreres mesures aprovades pelConsell deMinsitres, al considerar-les que escanyen encara més el veïnat. A uns veïns i a unes veïnes que estan vivint siutuacions d’emergència social i pobresa quotidianament. I és que aquesta ja afecta a més d’una de cada cinc persones.
1) Pujada de l’IVA
La mesura es basa en l’increment del tipus reduït de dos punts -del 8 al 10%- i de 3 punts pel general -del 18 al 21%-. A més, amb una certa traïdoria, es passen moltes activitats del tipus reduït al general, fet que representa un increment de 13 punts percentuals, com per exemple les relacionades amb el consum cultural (el teatre, cinema…)
Davant d’aquest fet,la Junta de la CONFAVC considera que aquesta primera mesura escanyarà encara més el poder adquyisitiu del veínat, en un context ja dramàtic en què més de 600.000 persones sobreviuen en una situació d’atur.
l’Ewntitat considera injustes socialment les pujades dels impostos indirectes, com l’IVA, ja que afecten a tota la ciutadania per igual a través de consums bàsics,i amb independència de les seves rendes.
La CONFAVC sempre s’ha mostrat partidària de sistemes fiscals progressius per a lluitar per la cohesió social i la igualtat d’oportunitats. Per tant, l’organització veïnal considera que potser seria un bon moment per a recuperar el tipus impositiu especial del 33% sobre el luxe en determinats productes (joies, vehicles de grancilindrada, etc).
2) Menys prestació per l’atur i menys bonificaciosn

LA retallada del 60 al 509% de la base regualdora del subsidi d’atur a partiur del setè mes és una mesura que la CONFAVC considera que agreujarà les siutaciosn d’extrema vulnerabilitat social de les persones aturades. Sumat al’anunci de l’eliminació de bonificaciosn per tal de crear més llocs de treball, la Junta de l’entitat alerta que aquestes mesures només dibuixen un paisatge poblat de més veïsn i veïnes pobres i expulsats perpètuament d’un mercat de treball cada vegada més reduït.
3) Més pals a les rodes per la renda d’inserció i la deopendència.
També des de l’entitat es considera alarmant que s’0endureixin les condiciosn perquè les persones aturades de més de 45 anys puguin rebre l’ajut de 426 euros. en un context d’exponencial creixement de la pobresa als barris, l’entitat considera que s’haurien d’agilitzar precisament aquests subsidis per tal de prevenir l’exclusió social. també es consiodera molt inoportuna la retallada de les ajudes a lespersones dependents, quan precisament la creació de llocs de treball haurien d’estar vinculats a la millora de la cura de les persones, i no de l’especualció financera.

Amb aquests arguments la CONFAVC considera que aquesta bateria de mesures provisionals aprovades pel Consell de Ministres elpassat 13 de juliol i que pretenen un ajust de 65.000 milions d’euros en els propers dos anys i mig, només crearan més exclusió social als barris.