3 gener 2013

ELS TREBALLADORS DE L’HOSPITAL MOISES BROGGI EN LLUITA

Els treballadors de l’Hospital Moisés Broggi de Sant Joan Derspí es troben en lluita des de fa mesos en defensa dels seus drtets laborals i en defensa del sistema de salut públic,havent convocat diverses manifestacison i actes durant aquest any 2012.

En l’actual context en què es preveu que augmentin fortament les retallades en sanitat de cara l’any 2’013, els treballadors han iniciat una campanya de lluita per tal de plantar-hi cara.

Així, des del passat dijous 13 de desembre ungrup de treballadors han organitzat una acampada permanent al vestíbul d’entrada i preveuen organitzar tot un seguit d’activitats al llarg de la setmana que vé.

Els treballadors han emès el següent comunicat:

ELS TREBALLADORS DE L’HOSPITAL SANT JOAN DESPÍ MOISÉS BROGGI EN LLUITA PER UNA SANITAT PÚBLICA DE QUALITAT SENSE PERDRE ELS NOSTRES DRETS LABORALS.

Lluitem per aconseguir que la Conselleria de Sanitat es replantegi la pólítica sanitària que se’ns està aplicant tant als usuaris com als treballadors de la salut pública i que només comporta la degradació d’un sistema de salut que era eficaç i eficient.
A més el Govern en funcions ja ha anunciat noves retallades per al 2013, que faran molt difícil mantenir la qualitat del servei a la ciutadania… fins i tot l’impossibilitat de continuar prestant alguns d’aquests serveis.
Des del 2010, s’estan vulnerant els nostres drets laborals: retallades de sou, acomiadaments, no cobertura de professionals, modificació de les seqüències de treball, pèrdua de descans i a més no cobrarem la paga de nadal.
La nostra indignació augmenta, quan els treballadors de l’administració pública que depenen de l’Ajuntament de Barcelona, han arribat a un acord que entre altres millores, comporta l’avançament semestral de les pagues anuals fins 2015. Demanem el mateix tracte per a tots els treballadors de l’administració pública.
Aquestes retallades no només suposen una agressió als drets laborals dels treballadors i les treballadores del sector, sinó que s’està deteriorant el servei a la ciutadania encaminant-la cap a la privatització.
Necessitem, de forma immediata, solucions per a evitar el greu deteriorament del sistema sanitari públic que va nèixer en resposta a la consideració del dret a la salut com un dels drets humans fonamentals.
Demanem al Conseller de Sanitat que desisteixi d’aquesta pólítica absurda que acabarà amb l’estat de benestar que tants anys ens ha costat aconseguir.
Esperem el suport de tots els usuaris de la sanitat.