23 setembre 2013

PROPOSTES DE LA PLATAFORMA SOCIAL SANT JOAN DESPÍ PRESENTADES A L’AJUNTAMENT

Fem públiques les propostes sorgides després d’un procés de debat per part de LA PLATAFORMA SOCIAL DE SANT JOAN DESPÍ i que properament seran presentades a l’Ajuntament per la seva incorporació al Pacte Social.

Propostes

1) Municipalitzar el serveis per a que l´inversió en la gestió de la ciutat retorni a la ciutadania en forma de feina o consum de productes i/o serveis ubicats a Sant Joan.

2) Fer real una fiscalització del pressupost municipal marcant un criteri finalista dels recursos. Per a tenir una constant i transparent informació sobre la gestió econòmica es proposa que les Associacions de Veïns formin part de les reunions de redacció i execució pressupostàries.

3) Els plans d´ocupació han de ser prioritaris en una situació econòmica com l´actual. La proposta de la Plataforma és que tinguin dues finalitats: assistencials per a aquells ciutadans en situació límit i amb retorn per a aconseguir qualificació de les persones.

4) El comerç ha de gaudir de recolçament com a dinamitzador de la vida municipal. Tanmateix haurà de facilitar-se una ampla bateria de mesures d´activació: facilitat d´aparcament, faciltar el canvis d´activitat, ajuda al lloguer del locals no ocupats, campanyes de promoció, etc…

5) Un dels aspectes d´àmbit comercial a solucionar, és l´ubicació del Mercat ambulant dels dilluns del Barri Centre. És important tornar-ho a la Plaça de l´Ermita.

6) La tributació de la ciutadania és bàsica per a mantenir serveis comuns. Però també és bàsic saber adequar els impostos a la realitat actual.

7) Sant Joan Despí ha estat i encara és un municipi agrícola. Calen plans d´activació agrícola que donaràn rentabilitat i llocs de feina.

8) L´administració pública pot auspiciar fòrmules d´organització empresarial. Una d´aquestes víes és el cooperativisme.

9) La gestió burocràtica municipal ha d´optimitzar-se. La finestreta única ha d´evolucionar en rapidesa i eficàcia.

10) Govern ha de ser sinònim de responsabilitat. És moment de què els càrrecs electes facin de forma clara i urgent, un esforç de retallades en els sous per tal de demostrar als seus electors que eren i són dignes de la confiança rebuda.